Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Finom és drága étkek a főtéren

Tegnap délben vette kezdetét a nagyvárad Szent László (ma Unirii) téren a négynapos Street Food Festival. A finom és különleges ételek kedvelői számára bőséges kínálattal szolgálnak az árusok.

finom

A kilátogatók azonban készüljenek fel arra, hogy az árak elég borsosak, egy-egy finomabb falatért rendesen zsebbe kell nyúlni. Erre többen panaszkodtak is tegnap, mondván, hogy nem az egyszerű munkás ember zsebéhez mérik az árakat. „Egy család például, ha fogyaszt valamit, egy kisebb vagyont kell ott hagyjon”, mondta az egyik asszony meglepettségében. Érdeklődésünkre elárulta, férjével és két gyermekével egy-egy hamburgerért és mellé üdítőért több mint száz lejt fizettek.

Az árak ellenére nem sokkal a nyitás után máris nagy sorok alakultak ki a pultok előtt. A tavalyi első kiadáskor viszont éppen erre érkezett a legtöbb panasz, hogy nagyon nagy volt az érdeklődés és lassú a kiszolgálás. Az idei fesztiválra sokkal több étkezde és árus érkezett, hogy kiszolgálhassák az igényeket, jó pénzért.

A kínálatban többek között az olasz, a mexikói, az amerikai és keleti konyha ételei is megtalálhatók. A Street Food Festival ma 12 órakor nyit, míg holnap és vasárnap 10 és 22 óra közt várják az ínyenceket.

Szamos Mariann