Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Filmtettfeszt Váradon

Október 5-én, szombaton Váradon is megszervezik a 13. Filmtettfeszt elnevezésű rendezvényt. A Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok 2011-ben kilépett Kolozsvárról: a Metrion Egyesület segítségével egy napra Nagyváradra is átköltözött. 2012-ben nagyszebeni és székelyudvarhelyi helyszínek is csatlakoztak, 2013-ban pedig – a lelkes partnereknek köszönhetően – összesen hét erdélyi, illetve partiumi városban (az említetteken kívül Nagybányán, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön) szervezhetik meg a Filmtettfesztet.

filmtettfeszt

Idén a nagyváradi program a Metrion Egyesület és a Partiumi Magyar Művelődési Céh közös szervezésében valósul meg. A vetítéseket követő tombolán kisorsolásra kerül A kolozsvári filmgyártás képes története 1913-tól 1920-ig című  könyv, valamint egy meglepetés DVD.

A vetítéseket a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében tartják meg. 13 órakor gyermekeknek lesz vetítés: Balogh György Tüskevár című filmjét lehet megtekinteni. 15 órakor rövidfilmeket (Nagy Dénes: Lágy eső; Tóth Barnabás: Újratervezés; Szirmai Márton: Grimm Café); Désy András György-Móray Gábor: Valaki vacsorára; Szabó Simon: Fal), Ezután nagyjátékfilmeket tekinthetnek meg az érdeklődők:16.30-tól Cserhalmi Sára: Drága besúgott barátaim; 19 órától Deák Krisztina: Aglaja; 21 órától Szajki Péter: Nejem, nőm, csajom. Várják a szervezők a filmrajongókat.