Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Figyelmeztető táblák a balesetveszélyes helyekre

A nagyváradi Rotaract Club és a Közúti Balesetek Áldozatainak Jogvédő Romániai Egyesülete egy közös projekttel kereste meg a Bihar megyei rendőr-főkapitányság közlekedési osztályát. Tegnap a városházán találkoztak az érintettek, ahol egy rövid ismertető hangzott el a Bihar megyében történt közlekedési balesetek okairól, jellegéről, az ezekből összeállított statisztikákról.

figyelmezteto - vilagosits

A Rotaract Club képviselői elmondták, a megyeszékhely több, közlekedésbiztonságilag veszélyeztetettnek minősülő pontjára hatalmas figyelmeztetőtáblákat szeretnének kipakolni, melyeken feltüntetnék, hogy az adott helyen hányan vesztették életüket vagy sebesültek meg közúti balesetben. Mint elhangzott, ez az első hallásra kissé morbidnak tűnő figyelmeztetési mód a nyugati államokban bevált, s óvatosabb vezetésre ösztönözte az embereket. A rendőrség részéről Claudiu Ciuclea rendőrfőhadnagy, a közlekedési osztály sajtóreferense szólalt fel, aki elmondta, tanulmányozni fogják a javaslatot, és az önkormányzattal közösen eldöntik majd, hogy Nagyvárad útjai mentén kiteszik-e a közlekedés veszélyeire figyelmeztető táblákat.

Szőke Mária