Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Figyelmesen vásároljunk!

A téli ünnepek előtti élelmiszer- és ajándékvásárlás buktatóira hívta fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség Bihar megyei területi irodájának vezetője, Cătălin Gianni Bura.

figyelmesen 1

A fogyasztóvédelmiek az élelmiszerek, a játékok, ruhák és cipők vásárlásánál tanácsolnak különösen nagy odafigyelést. Az élelmiszerek vásárlásánál legfontosabb szabályként azt tüntetik fel, hogy vigyázzunk, ne vásároljunk kereskedelmi engedély nélkül működő üzletekből. A jól bevált és megszokott vásárlóhelyeken is figyelni kell rá, hogy megfelelő körülmények között tartják-e az árut (hűtés, fagyasztás), illetve nagyon alaposan meg kell vizsgálni a termék csomagolását (amennyiben sérült, nem tanácsos megvásárolni), az azon szereplő szavatosságot jelző dátumot, valamint a termék állagát, színét és szagát, továbbá nem tanácsos újrafagyasztani azokat. A különféle játékok csomagolására kell nagyon odafigyelni, melyen szerepelnie kell a CE jelzésnek, illetve a használati utasításnak és egyéb figyelmeztetéseknek. A fizetéskor kapott nyugtát érdemes megtartani, mert amennyiben a termék rossz minőségű, akkor ezáltal visszaváltható, vagy bizonyítékként felhasználva reklamálni lehet a fogyasztóvédelmieknél.

figyelmesen 2

Mindenképp a gyerek életkorának megfelelő játékokat vásároljunk, és kerüljük az éles, szétszedhető darabokból állókat, az elemmel működő vagy feltölthető játékoknál pedig nagyon oda kell figyelni a címkén feltüntetett jelzésekre. A ruházati cikkek és lábbelik esetében szintén nagyon fontos a csomagoláson szereplő jelzések alapos átolvasása ahhoz, hogy az igényeinknek megfelelő terméket vásároljunk. Mindig meg kell vizsgálni az anyagot, amiből a termék készült, és fel is kell próbálni azt.

Szamos Mariann