Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Figyelemfelkeltő „rózsaszín” felvonulás

Október 11-én, vasárnap 17.30 órától figyelemfelkeltő felvonulást tartanak Nagyváradon. A séta az Avon kozmetikai cég egészséges mellekért folytatott kampányának része, ezt a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal közösen szervezik. A felvonulók a sétálóutca Körös áruház felőli oldalán indulnak majd el, és a nagyváradi várba érkeznek.

Romániában egyébként évente 5600 nőnél diagnosztizálnak mellrákot, nyolcból egy nőt veszélyeztet a betegség. A páciensek 90 százalékánál már előrehaladott  állapotban fedezik fel a kórt, mikor a túléléséi esélyek is kisebbek, pedig a mellrák jól kezelhető és gyógyítható, ha idejében kimutatják azt, a túlélési esély ilyen esetben 94 százalékos. A figyelemfelkeltő felvonulás keretében tájékoztatnak is arról, hogyan lehet időben felfedezni a betegséget, hogyan támogathatják a pácienseket, illetve adománygyűjtés is lesz a rózsaszín masnival jelölt termékek eladásából.

figyelemfelkelto