Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fiatalítás és átszervezés a férfi vízilabdacsapatnál

Hétfőtől új edző irányítja a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapatát, s változik az idén Europakupa döntőt játszó együttes célkitűzése is.

Dorin Costrăş két év szünet után tér vissza Váradra

Dorin Costrăş két év szünet után tér vissza Váradra

A Steaua ellen elveszített bajnoki döntőt követő napon jelentette be a váradi klub vezetősége, hogy nem hosszabbítják meg Kádár Kálmán és Gheorghe Dunca edzők szerződését, így visszatér az együtteshez a korábbi edző, Dorin Costrăş, akinek segítője Ciprian Câmpianu lesz. Utóbbi a Körös SK utánpótlásnevelő-központjának vezetője volt.

Costrăş két év szünet után tér vissza a VSK-Digi kispadjára (a csapattal Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt), előzőleg egy megnyert bajnoki cím után bontottak vele szerződést, s a játékosi pályafutását abbahagyó Kádár Kálmán vette át tőle a posztot. A váradi pólócsapat sorozatban kilencszer nyerte meg a román bajnokságot, ám az utóbbi két évben csak ezüstéremre futotta erejéből. Az új idényben változik a klub játékospolitikája is. „Új kihívás elé nézünk, hiszen a keret jelentősen átalakul majd, s célom, hogy megfiatalítsam a csapatot. A jelenlegi gárda tagjainak többsége karrierje vége felé jár, s bár elismeréssel kell szólnom az Eurokupa döntőről, a bajnokságban mutatott teljesítmény elmaradt a várakozásoktól. A következő idényben a fiatalokra fogunk építeni, még akkor is, ha emiatt nem tudunk majd a bajnoki serlegért küzdeni” – jelentette ki Dorin Costrăş, aki Nagyváradi Körös SK-val kétszeres bajnok (1985 és 1986) volt, majd Spanyolországban játszott, ott kezdte el edzői pályafutását is, Barcelona és a Barceloneta, valamint Sabadell, a Mediterani, a Mataro és Mallorca kispadján. Tizenöt év alatt (1978–1993) 276 meccsen szerepelt a román válogatottban, 422 gólt szerezve. Részt vett az 1980-as nyári olimpián, az 1978-as, illetve az 1991-es világbajnokságon, valamint azokon az Európa-bajnokságokon, amelyekre 1978 és 1993 között tartottak meg.