Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fiatalítás a PSD-ben

Párbeszédre várják a város pártjainak ifjúsági szervezeteit – hangzott el többek között Emilian Pavel szociáldemokrata párti (PSD) EP-képviselő, Liviu Sabău Popa, a párt váradi szervezetének elnöke és David Sergiu, a városi szervezet legifjabb alelnöke közös sajtótájékoztatóján tegnap.

Nagyvárad gazdasági fejlesztését össze kell hangolni a Nagyváradi Egyetem fejlesztésével, mondta Liviu Sabău Popa, aki hozzátette, több területen is szükség van erre. Egyik tervük, hogy tanácstagjaik javasolják majd nettó minimálbér bevezetését az ipari parkban, kérdésünkre elmondták, hogy erről még egyeztetnek, de körülbelül 1200 lejben gondolkodnak. A városi elnök ugyanakkor azt kérdezte „a műszaki kérdésekért felelős alpolgármestertől”, hogy miért kellett a Szent László-hidat másfél hónapja lezárni, mikor a felújításról csak a napokban írták alá a szerződést.

Emilian Pavel, Liviu Sabău Popa és David Sergiu

Emilian Pavel, Liviu Sabău Popa és David Sergiu

Emilian Pavel a sportcsarnok felépítése körüli időhúzást kommentálta, mondván, hogy kilenc hónapnak kellett eltelnie ahhoz, hogy az önkormányzat átadja a területet, illetve azt is elmondta, hogy a párt ifjúsági szervezetének alelnökeként örül, hogy a váradi szervezetnél fiatalítást hozott a legutóbbi választás.

David Sergiu elmondta: augusztus 5-én, szerdán 17 órára Pavel Ep-irodájába találkozóra várják a pártok városi ifjúsági szervezeteit, hogy a település érdekében közösen lépjenek fel, illetve az egyetemi hallgatók problémái között említette a parkolóhelyek hiányát, a tervek szerint felmérnék, hány egyetemistának lenne erre szüksége, s a helyek használatát igényelnék az Ingatlankezelő Igazgatóságtól.

Fried Noémi Lujza