Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fiatal vállalkozókat tömörítenének

Kárpát-medencei Fiatal Vállalkozók Kereskedelmi és Iparkamarájának létrehozását kezdeményezi a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ).

fiatal vallalkozok

Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke erről szerdán tájékoztatta az MTI-t. A tájékoztatás szerint a szervezetek Budapesten rendezték meg a Vállalkozz rá! elnevezésű konferenciát a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) és a Jövő Uniója Alapítvány szakmai partnerségével. A találkozón 40 magyarországi és 40 erdélyi fiatal vállalkozó vett részt.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke rámutatott: intézményes támogatást kell biztosítani fiatal vállalkozóiknak, éppen ezért elengedhetetlen, hogy a decemberi romániai választáson az RMDSZ jól szerepeljen, erős politikai szerepe megmaradjon, hiszen erdélyi magyarként csak így tudnak beleszólni az elkövetkezendő 15-20 évet meghatározó döntésekbe. Ezért kezdeményezik a Kárpát-medencei Fiatal Vállalkozók Kereskedelmi és Iparkamarájának létrejöttét.

Nacsa Lőrinc kiemelte: erősíteni szeretnék az üzleti együttműködést Erdély és Magyarország között, hiszen ez a magyarságot és a régiót is erősíti. Olyan sikeres és hiteles vállalkozókat szeretnének példaként állítani, akik felelősséget vállalnak a közösségért, fiatalokat foglalkoztatnak és a tevékenységükkel tudják bizonyítani, hogy érdemes itt, helyben boldogulni. A fiatal vállalkozókat is szeretnék képviselni, és ötleteiket, javaslataikat becsatornázni a döntéshozók felé. Közölte: a találkozón részt vevő fiatal, zömében 35 év alatti vállalkozók összesen 2825 embert foglalkoztatnak, és csaknem 1 milliárd eurós árbevételt produkálnak. (MTI)