Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fiatal meseírók versengtek

Az elmúlt hétvégén, november 24–26 között került megrendezésre nagyváradon a XIV. Aranytoll – F. Diósszilágyi Ibolya meseíró emlékverseny határon átívelő döntő fordulója, Tunyogi Katalin, Nyitrai-Tunyogi Réka, illetve a Pertinax Egyesület szervezésében. A negyedik osztályosoknak szóló megmérettetésen összesen 32 versenyző vett részt 9 romániai és 2 magyarországi megyéből.

fiatal meseirok 1

A verseny keretében a diákoknak két óra állt rendelkezésükre, hogy megírjanak egy mesét. A kihívást az jelentette, hogy a szervezők által megadott 10 szót bele kellett foglalniuk az írásba, illetve valamilyen formában ők maguk is szereplői kellett legyenek a mesének.

Azok a versenyzők, akik hamarabb befejezték az írást, részt vehettek a befogadó diákok által szervezett, karácsonyi témájú kézműves foglalkozáson, illetve mézeskalács-sütésben és díszítésben. Ezt követően pedig Miklós János vezetésével népi gyermekjátékokat tanulhattak, illetve táncházon vehettek részt a versenyzők.

fiatal meseirok 2

Az írásokat egy öttagú zsűri bírálta el. Az eredményt ismertette és az alkotásokat kiértékelte Zsigmond Emese, a Napsugár főszerkesztője. A zsűri döntése nyomán a következő sorrend alakult ki: 1. hely – Kovács Boglárka (Kovászna megye, Sepsiszentgyörgy), 2. hely – Balázs Blanka (Kolozs megye, Kolozsvár), 3. hely – Deák Viktória (Szilágy megye, Szilágynagyfalu). Dicséretben részesült Bárdos Ingrid (Nagyvárad),  Wagner Lilla (Nagyvárad), valamint Szakács Ábel (Szatmárnémeti).

A díjkiosztó ünnepségén felléptek a Szacsvay Imre Általános Iskola diákjai, valamint a Pacsirták néptánc-együttes.

Sz. G. T.