Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fiatal fotóművészek Jászvásárról

A nagyváradi Euro Foto Art Galéria Constantin Ciobanu, Dorin Nicolae Mocanu és Marius Ernest Romila jászvásári fotóművészek alkotásaiból nyílt tárlat csütörtök délután.

A három fiatal fotográfus a moldvai város történelmét, tradícióit és hétköznapjait küldte el Nagyváradra 104 színes és fekete-fehér fénykép formájában, melyeket Gardó Zoltán helyezett el a galéria termeinek falain. A kiállítás hivatalos megnyitóján Tóth István, az Euro Foto Art Egyesület elnöke, a kiállítás házigazdája a három alkotó által képviselt új generációról beszélt, akiknek köszönhetően Nagyvárad fotóművészei felújíthatják kapcsolataikat az ország keleti felében lévő várossal.

Ramona Novicov, Tóth István és Thurzó Sándor József

Ramona Novicov, Tóth István és Thurzó Sándor József

Ramona Novicov művészetkritikus a kiállított képek bemutatásakor úgy fogalmazott, hogy egyaránt megjelenítik a jelenkori Jászvásárt Mocanu képei révén, a történelmi várost annak szimbólumaival Romila képein, és a hagyományt, a mesterségeket Ciobanu képein.

A szokásos csoportkép

A szokásos csoportkép

A délutáni megnyitó kellemes perceiről Thurzó Sándor József brácsaművész gondoskodott.

A kiállítás három hétig tekinthető meg.

Szamos Mariann