Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fiatal Bihariak Fesztiválja Szalontán

A nagyszalontai MIDESZ június 21–22. között megszervezi a Fiatal Bihariak Fesztiválja című rendezvény sorozatot, amelynek a helyi strand ad otthont.

Köszönhetően a helyi tanács támogatásának egy olyan projektet sikerül megvalósítani, amely nem csak hiánypótló, hanem egyben nagyon lényeges is az ifjúsági munka szempontjából, nyilatkozta lapunknak Laczikó Csaba, a MIDESZ elnöke, a rendezvény programfelelőse.

A projekt célja, hogy a megyei ifjúsági szervezetek között ne csak virtuális, hanem élő kapcsolat is legyen. A legfontosabb program, hogy sikerül egy asztalhoz ültetni a különböző régiókban működő ifjúsági szervezetek képviselőit, és meg tudják beszélni gondjaikat, tapasztalataikat, valamint információkat tudnak cserélni. Ez egy kis lépésnek tűnhet, azonban hosszú távon nagyon sok együttműködés, kapcsolat alakulhat ki.

A programok kialakításánál természetesen figyelembe vették, hogy a fiatalok esetében a közösség formálása is nagyon fontos, ezért helyet kaptak sport- és kulturális programok is. Azaz a szórakozni vágyó fiatalok is menjenek ki a strandra, lesz mini focibajnokság, csobbanó verseny, sok-sok meglepetés. Köszönhetően a rendezvény szponzorainak az esti programok sem maradnak el: péntek este színpadra lép a Wrong Way és a The Faded Moon zenekar, először Nagyszalontán lesz léggitárverseny is, valamint Retro party. Szombaton este az SH Sound DJ-jei ígérnek hatalmas bulit.

FIBIF