Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fesztivál helyiektől helyieknek

A váradi termelőket, vállalkozókat akarja támogatni Fésüs Levente, a Lokal nevű szórakozóhely tulajdonosa, a Lokal Fest egyik szervezője. A hétvégén mi is kilátogattunk a fesztiválra.

fesztival

Egy új rendezvényt tartottak az elmúlt hétvégén Nagyváradon, színes programokkal, koncertekkel, vásári hangulattal. A régi Moszkva Garden előtti kis udvaron számos stand mögül árulták termékeiket helyi vállalkozók, termelők: lehetett kapni házi sört, kézműves sajtot, szappant, bőrdíszműves árut, kézi szőttes táskákat. Fésüs Levente indíttatása az volt a fesztivál megálmodásakor, hogy ezzel is segítse a helyi vállalkozókat, illetve hogy a váradiakat is összehozza, legyen ez a fesztivál egyfajta közösség-kovácsoló esemény a helyieknek, a 25–50-es korosztály számára. Az első nagy sikerre, érdeklődésre való tekintettel szeretnének hagyományt csinálni belőle, és a helyszín és az időpont (péntek, szombat, vasárnap) maradna annyi változtatással, hogy a jövőben szeretnék lezáratni a Nagysándor utcát (Aurel Lazăr) is. Ezt idén is kérvényezték a polgármesteri hivatalnál, az engedélyt sajnos nem kapták meg, de abban reménykednek, hogy ha a város vezetősége is felfigyel a fesztivál népszerűségére, akkor akár már a jövő évben állíthatnak fel standokat, színpadot az utcán, ezzel is nagyobb helyet biztosítva a fesztiválnak.

Kézműves rövidfilmeket vetítettek pénteken és szombaton majd, debreceni, aradi és marosvásárhelyi előadók koncerteztek, illetve egy temesvári magánszínház lépett fel saját, román nyelvű darabbal szombat este. A gyermekeknek vasárnap biztosítottak programokat.

Kiss Erzsébet Janka