Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fényképek a kínai kultúra bűvöletében

A nagyváradi Euro Foto Art Egyesület első ízben szervezi meg A kínai fotográfia hete elnevezésű rendezvényt. Az október 7–14. között tartandó eseménysor keretében lesznek tárlatok Kolozsvárott, Nagyváradon és Galacon. A rendezvénysorozatot a romániai művelődési minisztérium és a Kínai Fotóművészek Szövetsége támogatja.

A Kínai Népköztársaság nemzeti ünnepe alkalmából október 7-én, 18 órakor a kolozsvári Kaszinó Városi Kulturális Központban nyílik meg a Kínai Fotóművészek Szövetségének reprezentatív kiállítása. Az eseményen részt vesz Tóth István fotóművész, az Euro Foto Art Egyesület és a Tavirózsa Fotóklub elnöke. Az említett fotóklub néhány tagja is jelen lesz a vernisszázson.

fenykepek

Október 8-án, 12 órakor Váradon, a Tavirózsa Fotóklub Fekete Sas-palotabeli székhelyén nyitják meg Tóth István Kína háromszor című kiállítását. A fotográfus háromszor járt Kínában, s ezen utak alkalmával számos kép készült, ezekből lesz egy válogatás. Ugyanaznap 18 órakor a váradi Euro Foto Art Galériában nyílik meg Tóth István és Ovi D. Pop közös kiállítása, Kínai impressziók címmel, Kína romániai nagykövetségének támogatásával. A vernisszázson jelen lesz többek között Yan Jianwu, a kínai nagykövetség kulturális tanácsosa.

Október 11-én Galacon lesz tárlatnyitó, az érdeklődők kínai fotóművészek képeit tekinthetik meg.