Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fényes Szabolcs-esttel nyit az MM Pódium

Október 4-ém, pénteken 18.30 órától Te szeress legalább címmel Fényes Szabolcs-emlékestet tartanak a nagyváradi Oregano vendéglőben (Liliom – ma Crinului – utca 3. szám), mely előadás egyben az MM Pódium Színház idei évadnyitóját is képezi. Az új évadról beszélt keddi sajtótájékoztatóján Meleg Attila előadóművész, az MM Pódium vezetője, Papp Attila zenész, illetve Meleg Vilmos színművész, rendező. Mint elhangzott, a Fényes-emlékest házigazdája Meleg Vilmos lesz, aki az előadást megelőzően Nemlaha Györggyel, a Magyar Rádió és Televízió nyugalmazott főmunkatársával beszélget majd a nagyváradi születésű zeneszerzőről, kinek népszerű slágereit Molnár Júlia és Kele Krisztina adják majd elő az MM Pódium tánckarának kíséretében.

fenyes

Meleg Attila, Papp Attila és Meleg Vilmos

Mint Meleg Vilmos elmondta, tavaly, a Fényes Szabolcs születésének századik évfordulója kapcsán a Szigligeti Színházban tartott ünnepi előadás után fogant meg egy olyan emlékest gondolata, amely nem egyszeri alkalomra szólna, hanem vidékjárásra lenne kialakítva. Ehhez a szerző jogutódjai hozzájárulásukat is adták, Nemlaha György pedig egy, a teátrumban bemutatottól teljesen eltérő dalösszeállítást hozott létre, amely humoros kísérőszöveggel végigvonultatja a nézők előtt Fényes Szabolcs életútjának legjelentősebb pillanatait.

Az MM Pódium egyébként gyermekműsorukkal, a Pomádé király új ruhája című előadással már szeptember 20-án megkezdte az idényt. Jelenleg az idei második bemutatójukon dolgoznak, amely a Csacsifogat címet viseli majd, s november elejére esedékes a premier. A műsor számára Papp Attila a megboldogult édesapja (id. Papp Attila) gyermekeknek szóló, állatos verseit zenésítette meg. Id. Papp Attila Margittán volt magyartanár, s nem mellesleg többkötetes költő is. Mint Meleg Attila hozzátette: az MM Pódium emellett egy operettesttel is készül, s a tél folyamán egy népi kabarét is szeretnének bemutatni Kutyakaparó címen. A péntek esti bemutató részvételi díja 15 lej/fő lesz.

Szombati-Gille Tamás