Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fényes-nosztalgiaest

Fényes Szabolcs-estet szervezett az MM Pódium Színház a Nagyváradon 101 éve született Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző emlékére.

A péntek esti, Te szeress legalább című táncos, zenés, beszélgetős nosztalgiaműsorra sokan érkeztek. A meghirdetett időpontnál jóval később (kb. 40 perc csúszás volt) kezdődő rendezvényre való várakozás senkinek sem szegte kedvét. A családias hangulatú, a 20. század eleji népszerű film- és operettslágereket, Fényes Szabolcs életútjának legjelentősebb pillanatait felidéző előadás és a múltba röpítő történetek, amelyeket Meleg Vilmos, az est házigazdája idézett fel a Nemlaha Györggyel, a Magyar Rádió és Televízió nyugalmazott főmunkatársával való beszélgetése során, mindenkit elvarázsolt. Az egyszerű, ám mégis nagyszerű, hangjegyekkel, Fényes-slágerek címeivel teleírt díszlet is kiválóan illett a közel kétórás emlékest hangulatához.

Fényes népszerű slágereit Molnár Júlia és Kele Krisztina adták elő az MM Pódium tánckarának kíséretében. A részletekre visszatérünk.

(sükösd)