Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felvidéki vendégek a váradőssi református gyülekezetben

Révkomáromi vendégeket fogadott tegnap a nagyvárad-őssi református gyülekezet. A felvidéki reformátusok Fazekas László püspök vezetésével látogattak el Erdélybe, ahol az idei, Gyülekezeti hét elnevezésű program keretében ellátogattak többek közt Parajdra, a Medve-tóhoz, a Gyilkos-tóhoz és Szovátára. A mintegy ötvenfős, gyerekekből és felnőttekből álló komáromi csoport vasárnap ünnepi istentiszteleten vett részt váradőssiben, ahol Csűry István királyhágómelléki református püspök hirdetett igét.

Felvideki (2)A püspök a 85-ik zsoltár kilencedik és tizedik versét olvasta fel, melyek egy helyzetet elevenítettek fel, amelyben az emberek a babiloni fogság idején hosszú idő után először fordultak az Istenhez. A zsoltár elején az ember szemrehányást tesz az Istennek, azonban ráébred, hogy saját felelőssége is van szenvedéseiben, és felismeri, hogy jobban oda kell figyelni Isten szavára – hangsúlyozta Csűry István, aki hozzátette – az Úr szavát nem egyszerűen egy szép gondolatként kell elraktározni, hanem gyakorlatba kell ültetni és megélni azt a mindennapokban. Az ige legfontosabb üzenete az, hogy az Istennek helyet kell adni – nyomatékosította a püspök.

Felvideki (1)Az istentisztelet végén Fazekas László rövid beszédben mondott köszönetet a vendéglátásért. Mint mondta, a királyhágómelléki és a felvidéki egyházkerületek között már jó ideje testvérkapcsolat működik, remek dolog azonban látni, hogy az nem csak az egyházi vezetők szintjén, hanem a gyülekezetek közötti hídépítésben, kapcsolattartásban is megvalósul. Az esemény közös ebéddel zárult a váradőssi templom udvarán felállított asztaloknál.

Szombati-Gille Tamás 

Szóljon hozzá