Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felújítják a volt Transilvania mozit

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

Nagy javításokba kezdtek a Bémer (ma Ferdinand) téri, egykori Transilvania moziban. A tervek szerint ott egy kétszáz férőhelyes többfunkciós termet alakítanának ki, melyet a Szigligeti Színház és a Regina Maria Színház használhat majd.

A műszaki szakvéleménybe foglaltak alapján az épületet megerősítik, és a kívánalmak szerint átalakítják majd, erre 36 hónap a határidő. Az áfával együtt 5,3 millió lej értékű munkát a Construcţii Bihor Rt. végezheti majd el.

Az átalakítások során többek között elbontják az erkélyt, annak tartóoszlopait és az oda vezető lépcsőt, megerősítik az épületet támfalakkal és tartóoszlopokkal, elbontják például a régi, fából készült színpadot és az álmennyezetet is.

A felújítás és átalakítás során többek között gipszkarton falakkal alakítják ki a különféle helységeket, hangelnyelő ás tűzálló anyagból alakítják ki a mennyezetet, elkészítik a termet, újravakolják és -festik az egykori mozi külsejét.

F. N. L.