Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felújítják a volt Patria mozit

Már folynak a munkálatok a nagyváradi volt Patria mozi területén, ugyanis felújítják azt. A régi mozi épületében jövőre új üzletek nyílnak majd. Július 10-én kezdődtek a munkálatok, és a tervek szerint jövő év július 10-re fejeződnek be.

felujitjak a volt patria mozit

Az épület területe jelenleg körbe van kerítve, és biztonsági kamerák őrzik az építkezési területet, valamint egy portás is őrködik ott egész nap. A projekt tervezője a S.C POLIART kft. z felújítók és átépítők pedig a S.C. TERMOLINE kft..

A Patria mozi Nagyvárad egyik legfelkapottabb mozija volt 1980. és 2004. között, ezt követően ugyanis megszüntették a mozit. Ez azért történt, mert a nagyobb és felszereltebb mozikkal a Patria már nem tudott versenyezni. 2004-től 2013-ig a No problem diszkó vette át a helyet, ahol különféle koncerteket, gólyabálokat, bulikat tartottak. 2013. óta az épület üresen, romosan állt. Most viszont (legalábbis az ígéretek szerint) a beruházók széppé és újjá varázsolják a helyet.

K.B.Cs.