Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felújítják a hővezetéket is

A Szent László (ma Unirii) téfi Kishíd felújításával egyidőben felújítanák a hídnál futó távhővezetékeket is, mondta Ilie Bolojan váradi polgármester tegnap a rendkívüli ülés előtt megtartott sajtótájékoztatóján. A projektet az ülésen vita nélkül hagyták jóvá a tanácstagok.

felujitjak

A híd felújításával egy időben a távhővezetéket is rendbe teszik

A munkálatok költéségét mintegy 100 ezer euróra becsülik, a kivitelezőnek egy hónapja lesz majd a 72 méteres vezetékek felújításának elvégzésre. A polgármester szerint hamarosan kiírják a közbeszerzést, és akár az őszi hónapokban el is végezhetik a munkát.

A polgármester azt is bejelentette, hogy tárgyaltak a Zöldfa (ma Vasile Alecsandri) utcai cégek tulajdonosaival arról, hogy az üzlethelyiségeket ingyenesen rácsatlakoztatják a távhővezetékre, ha a tulajdonosok cserében vállalják, hogy elvégzik az épületek homlokzat-felújítását. A közeljövőben terveznek egy újabb találkozást a tulajdonostársulások képviselőivel, melyen arról próbálják meggyőzni őket, hogy az épületek tetejének felújítását vállalják, tette hozzá a polgármester.

F. N. L.