Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felújíthatják a vártemplomot

Három nagyváradi templom, a vártemplom, a nagyvárad-újvárosi református és a Holdas templom, valamint annak két fíliája újulhat meg egy határon átívelő projekt keretében. Mint arról már beszámoltunk, a műemlék templomok felújítását Bihar–Hajdú-Bihar megye közös pályázatának keretében végzik, a projekt értéke 4,5 millió lej, a kivitelezési határidő pedig december 31.

A vártemplomban külső és belső felújításra egyaránt szükség van, mondta lapunknak Mlinárcsik Ján, a templom plébánosa. Sok munkát kell majd elvégezni, az egyik fő gond, hogy a templom falai nedvesek, így elsősorban erre kell megoldást találniuk, de szükség van az elektromos hálózat és a fűtési rendszer cseréjére is.

felujitjak

Mint azt a nagyváradi városháza sajtóosztályának munkatársától, Petri Csillától megtudtuk, a kivitelezésre kiírt versenytárgyalás keretében az elmúlt héten felbontott ajánlatok elbírálása még legalább egy hétig tart, az ajánlattevőktől ugyanis pontosításokat kértek. A munka elvégzésére az Euras Kft., az Abed Nego és Constructorul Sălard Kft. közösen, illetve a Nymphea Matcom Kft. és Romconstruct Holding Grup Rt. együtt tett ajánlatot.

Fried Noémi Lujza