Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felújítanák a Darvas–La Roche házat

A váradi önkormányzat 10,5 millió lejből újíttatná fel a Darvas–La Roche házat, mely jelenleg a város szecessziós múzeumának biztosít otthont. A felújításról szóló határozattervezetet keddi ülésén fogadta el a nagyváradi önkormányzati képviselőtestület. A felújítás költséget áfával 10,5 millió lejre becsülik, erre a Regionális Operatív Programon keresztül pályáznak majd.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

Az elmúlt három hónapban felmérték az épület állapotát és arra a következtetésre jutottak, hogy a házban külső és belső felújításra is szükség lesz. A renoválás és restaurálás során így hát leverik a beázott külső és belső vakolatot, majd szilikátos anyaggal újravakolják az épületet, megerősítik annak szerkezetét. Leszerelik és újratervezik az elektromos hálózatot és a higiéniai berendezéseket. Felújítják az épület homlokzatát, helyreállítják a díszítőelemeket, a mozaikokat, a színes üvegablakokat és elvégzik a festést is.

A tervek szerint az épület földszintjét átalakítják és felvonót is beszerelnek a 24 hónaposra tervezett munka során.

Fried Noémi Lujza