Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Félszáz fiatalt hozott össze a Háló

Múlt szombaton zajlott Nagyváradon, a Háló Egyesület szervezésében a hatodik Partiumi Regionális Ifjúsági Találkozó, amelyen 52 tizenöt és huszonöt év közötti fiatal vett részt. A rendezvény keresztény szellemben, de vallási hovatartozástól függetlenül biztosított minden fiatalnak remek kikapcsolódási lehetőséget, ahol a változatos programok mellett a fiatalok közötti párbeszéd is hangsúlyt kapott. Mindenkinek lehetősége nyílt egy jókedvű közösségben szocializálódni és új barátokat szerezni.

felszaz 1

A találkozó első felében Istvánfi Szilárd, a szatmárnémeti Szent Család plébánia segédlelkésze beszélgetett a fiatalokkal a remény és a hit erejéről, illetve arról, hogy mik azok az értékek, amelyek segíthetik őket abban, hogy előre jussanak az életben. A közös ebédelést követően a résztvevők 9-10 fős csoportokba rendeződve elmélkedtek az előadásról, ismerkedtek, közösségi játékokat játszottak, majd kiértékelték az addigi napot. A csoportfoglalkozást egy nagy, közös játék követte. „Öröm volt látni ennyi fiatal ragyogó mosolyát, és részese lenni egy ilyen találkozónak, öröm volt megismerni őket, hisz mind csodás emberkék” – mondta el a Reggeli Újságnak Veres Bernadett, az ifjúsági találkozó egyik főszervezője.

Sz. G. T.