Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felolvasómaraton

A Biharmegyei Gheorghe Şincai Megyei Könyvtár február 17-én csatlakozott a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár által meghírdetett Felolvasómaraton címmel meghírdetett nemzetközi rendezvényhez.

A maraton az idén Kányádi Sándor költészetét állította a figyelem középpontjába. A csíkszeredai könyvtár felhívásához csatlakozóknak, nem kellett mást tenniük, mint fennhangon egyénileg vagy csoportosan felolvasni Kányádi Sándor életművéből.

felolvasomaraton 2

A nagyváradi Szent László Gimnázium VII. A, IX. A és IX. B, osztályok diákjai a könyvtárban 13 órától verseket, szövegrészleteket olvastak fel Kányádi Sándor műveiből. Felkészítő tanáraik Rázmán Enikő, Palotás Zsuzsa, Kele Tünde és Kovács Márta voltak. A tanulók egyénileg kiválasztott Kányádi verseket olvastak fel.

A Felolvasómaraton jó hangulatban, ötletesen zajlott. A diákok a versek felolvasása által személyes, diákközeli, spontán bepillantást nyújtottak a költő gondolati világába.