Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Fellélegeztünk, de örülni csak a végén fogunk”

Bizakodva várja a ma esti mérkőzést a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata, amelyen az erősebb kolozsvári gárda, az UBT lesz az ellenfele az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

A bajnok Asesoft otthonában elért értékes győzelem (a váradiak egy ponttal múlták felül a címvédőt, a csapatkapitány Szubotics az utolsó másodpercben szerezte a győztes kosarat) önbizalmat és új lendületet adott a végtelennek tűnő sérüléshullám sújtotta gárdának.

Fotók: Roby Boros

Fotók: Roby Boros

Bizakodó újoncok

Szerdán bemutatták a VSK két új tagját, Alekszandar Vlaovicsot és Vlad Corpodeant, utóbbi már Ploieşti-en is pályára lépett, előbbi ma mutatkozhat be. „Amikor a VSK vezetői megkerestek, nem sokat gondolkoztam, hiszen közös hullámhosszon éreztem magam a csapat vezetőivel. Önbizalommal telve érkeztem Váradra, s bár nem szeretek ígérgetni, minden megteszek, hogy játékommal minél jobb eredményekhez segítsem a csapatomat” – jegyezte meg Vlaovics, aki két idényt már játszott Romániában, s bajnok lett a Ploieşti-i Asesoft tagjaként. A másik újonc, Vlad Corpodean szinten örömmel fogadta a felkérést. „Nem tudtam beilleszkedni Marosvásárhelyen, túl sok játéklehetőséget sem kaptam, azért jött a legjobbkor a VSK felkérése” – ismerte el Corpodean.

Toni Alexére emlékezve lép ma pályára a VSK, amely a szurkolók támogatására is számít

Toni Alexére emlékezve lép ma pályára a VSK, amely a szurkolók támogatására is számít

A ma 18 órától kezdődő mérkőzésre tíz lej a belépő, de a 14 évnél fiatalabbak (diákigazolványuk felmutatásával) ingyen mehetnek be. Az élvonal hétvégi fordulójának hat találkozója közül ötöt tűz műsorára a Digi Sport csatorna. A részletekről a Hétvégi sportközvetítések anyagunkban olvashatnak.

 

Tonira emlékeznek

Şerban Sere, a VSK menedzsere elmondta, a ma esti találkozón megemlékeznek Antonio Alexéről, akinek nagy szerepe volt benne, hogy hosszú szünet után ismét lett férfi kosárlabdacsapata Nagyváradnak (2003-ban Alexe és Sere alapítói voltak a Nagyváradi Atlétikai Clubnak, amely felküzdötte magát az élvonalba, és átkerült a Városi Sportklubhoz. Január 21-én, szerdán volt kilenc éve annak, hogy a Nagyváradi Dinamo és a román férfi kosárlabda-válogatott irányítója, Antonio Alexe, életét vesztette egy tragikus autóbaleset következtében, amikor Ploieşti-ről hazafelé tartott haza Váradra. Mint minden évben a VSK csapatának tagjai koszorút helyeztek el Toni sírjánál, amely a váradi Rulikovszky Temetőben található.

„A Ploieşti-i meccs után volt először alkalmunk igazán örülni ebben az idényben. A győzelem nagyon jókor jött, önbizalmat adott a csapatunknak, egy igen nehéz pillanatban. Fellélegeztünk, de örülni csak a végén fogunk, akkor, amikor lezárul az alapszakasz és bekerülünk a rájátszásba” – véli a VSK menedzsere.