Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felkészültek a télre

Sziporkázó napsütés volt péntek délelőtt a nagyváradi RER Ökológiai Szolgáltató váradvelencei telephelyén tartott szabadtéri sajtótájékoztatón, melynek témája a télre felkészülés volt.

A sajtó képviselőit teljes felkészültséggel, az összes rendelkezésre álló speciális hókotró járművel (összesen 30-cal) bevetésre készen, villogó sárga lámpákkal, zúgó motorokkal fogadták. A gépkocsik mögött pedig hatalmas halomban több tonnányi csúszásgátló anyag volt felhalmozva.

Ionel Ban, a RER ökológiai szolgáltató termelési igazgatója a riporterek kérdésére válaszolva elmondta, hogy jelenleg 500 tonna só és 320 tonna homok, illetve 61 tonnányi kálcium-klorid van raktáron. Emellett az összegyűjtött havat két telephelyre szállíthatják majd el. Nemcsak hólapáttal ellátott járműveik vannak, hanem kisebb méretű gépekkel is rendelkeznek a keskenyebb utcák, járdák tisztítására, továbbá szükség esetén kézi erővel 160 személy takaríthatja a havat. Rájuk elsősorban a parkokban és a belvárosban – a Szent László (ma Unirii) téren zajló munkák miatt – is komoly feladat hárul majd. Bár még tart a vénasszonyok nyara, a meteorológiai előrejelzések szerint az idén legalább háromszor annyi „havas napra” számítanak, mint tavaly.

A váradi polgármesteri hivatal műszaki igazgatóságától Mircea Stejeran helyettes részlegvezető és Emil Benţan műszaki igazgató-helyettes kérték a gépjárművezetőket, hogy amennyiben havazni fog, a munkagépeiknek adjanak elsőbbséget.

Sükösd T. Krisztina