Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Félixfürdő az egyik legkeresettebb turistacélpont

Az Utazási Irodák Országos Egyesületének (ANAT) statisztikái szerint Félixfürdő volt az ország legfelkapottabb turisztikai célpontja az elmúlt szezonban. A Bihar megyei üdülőtelepet elsősorban azok a gyermekes családok választották, amelyek tengerpart helyett inkább spa szolgáltatásokat nyújtó hotelekben és termálvizes medencékben szerettek volna kikapcsolódni.

a felix furdo 1

Az egyhetes vakációk esetén az ország legnépszerűbb üdülőtelepei Félixfürdő, Herkulesfürdő, Szovátak, Kovászna, Dornavátra, Călimăneşti-Căciulata, illetve a Vâlcea megyei aranyforrásként is emlegetett Olăneşti Fürdő voltak.

A termál- és gyógyforrásos üdülőtelepeken idén 20%-al több turista nyaralt, mint az előző szezonban, és enyhén nőtt a keresettsége a hegyi üdülőtelepeknek, valamint a Duna-deltának is, míg a román tengerpart látogatottsága jóval alulmúlta a várakozásokat.

A változás részben annak tudható be, hogy a termál- és gyógyforrásos üdülőtelepeken végzett befektetések megváltoztatták a köztudatban azt a sztereotípiát, miszerint az ilyen központok csak beteg embereknek volnának ajánlottak és ezért a turisztikai ügynökségek több üdülési ajánlatot foglaltak kínálatukba ezen a téren. Másrészt a tengerpartnak nagy konkurenciát jelentettek az előnyös külföldi ajánlatok. A turistákat ugyanakkor a meglehetősen szeszélyes időjárás, valamint a szolgáltatások 10%-os drágulása kis eltántorította a tengerparttól. A legkeresettebb tengerparti üdülőváros továbbra is Mamaia volt, melyet Eforie, Venus, Jupiter és Neptun követ a listán. A turisták átlagosan mindössze 5 napos nyaralásokat választottak a tengerparton.

Sz. G. T.