Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felhőtlen volt a hangulat a Margittai Napok zárónapján

A Margittai Napok zárónapján, vasárnap folytatódott a helyi és környékbeli tehetségek bemutatkozása és fellépése a Művelődési Ház szervezésében. A délutánt a Gyöngyvetők Néptánccsoport nyitotta, majd sorban érkeztek a tehetséges csoportok, egyéni fellépők.

A nemcsak magyar nyelvű közönségnek mutatta meg kiváló tehetségét a Nagyvárad Táncegyüttes, aminek tagjai kitűnő zenére mesterfokon táncoltak. A délutáni program csúszása miatt késéssel lépett fel a romániai Maxim együttes, akiket a fiatalok nagyon vártak. A fiúzenekar remek hangulatot teremtett a Köztársaság sétányra. Őket követte a már a déli órákban Margittára érkező Nagy Feró és a Beatrice. A nagy múlttal rendelkező magyarországi együttest több mint háromezer ember várta, a színpad környéke széltében, hosszában megtelt. A csapat nem okozott csalódást a margittai közönségnek, felcsendültek a régi Beatrice slágerek, amelyeket Nagy Feró frappánsan vezetett fel, így nemcsak tapsolt, énekelt a közönség, hanem sokszor hangosan nevetett is. Az élő koncert egy zseniális dob- és gitárszólót is tartalmazott. A Beatrice a Nagy Feró által elénekelt Ady Endre Adjon az Isten című versével búcsúzott.

feledhetetlen 2

Pocsaly Zoltán polgármester megköszönte a zenekarnak a több mint egy órás fellépést és az ez idő alatt teremtett jó hangulatot, Feró pedig köszönetet mondott a meghívásért és a közönségnek a fogadtatásért.

A kellemes nyáresti időjárásban a koncertet követően több százas tömeg gyűlt a színpad bejáratához, akik fényképeket és autogramokat kértek és kaptak a zenészektől, akik nagyon közvetlenek voltak a koncert után is. Közben a Köztársaság sétány lassan kiürült, hétfő délelőttre pedig már csak egy-egy sátor vagy üdítőhűtő árulkodott arról, hogy előző este még több ezren voltak Margitta utcáin.

Demián Zsolt