Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felhők meséje kiállítás

Megnyitották csütörtökön a Felhők meséje című fotókiállítást, amelyen az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület fotótanfolyamát elvégzett diákok képeit mutatják be. A tanfolyam négy diákjának, Bonaţiu Viviennek, Varga Zoltánnak, Dana Vatcanak, valamint munkatársuknak, Vincze-Nagy Anikónak összesen negyvenkét képet állítottak ki. A tárlatot a közönség augusztus 27-ig tekintheti meg 8 és 20 óra között a várban lévő Vilidár István Galériában.

felhok meseje kiallitas

A kiállítást Tóth István, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke nyitotta meg, a zenével pedig Thurzó Sándor József brácsaművész szolgált. Tóth István a megnyitón elmondta, hogy ez egy különleges kiállítás, hiszen nem akármilyen témájuk volt a diákoknak és nem is akármilyen módon tudták ezeket a képeket elkészíteni. Eredetileg a város történelmi központjába mentek és várostörténelmi képeket szerettek volna készíteni, de olyan gyönyörű felhőket vettek észre az égen, amelyeket nem hagyhatták figyelmen kívül, így témát változtattak. A megnyitón felszólalt Ramona Novicov művészetkritikus is. Szerinte látszik a diákok fejlődése, mert különleges részleteket is belevittek a fotókba. „A diákok megtanultak látni is, nem csak nézni. A felhő téma egy nagyon különleges és nehéz téma és ők ezt mindannyian jól oldották meg” – mondta a kritikus.

A megnyitó végén felszólalt két végzős diák is, Varga Zoltán tapasztalatairól beszélt, és elmondta, nagyon jól érezte magát a tanfolyamon, sokat tanult itt. Vincze-Nagy Anikó elmondta, nagyon boldog, hogy részese lehetett a csapatnak és a tanfolyamnak köszönhetően már jobban átlátja a képkészítés titkait. A beszédek után diplomák átadása következett, majd újból Thurzó Sándor József brácsajátéka hangzott fel a galériában.

Kovács Beáta Csilla