Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felfüggesztett börtön és kártérítés

Bírósági ítélet született annak a hétéves kislánynak az ügyében, aki 2011. júniusának elején belefulladt a váradőssi strand egyik nagymedencéjébe, amikor a víz leeresztésekor a lefolyócső beszippantotta, mivel a védőrácsot elmulasztották feltenni rá, és az embereket sem szólították fel a medence elhagyására.

Az elsőfokú ítéletben a bíróság öt személyt ítélt két év felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint a gyászoló család anyagi és morális kártérítésére: a Nagyváradi Közterület-kezelő Zrt (ADP) akkori vezetőit, Liviu Andrica vezérigazgatót és Bimbó-Szuhai Tibor műszaki igazgatót, Gheorghe Simét, a strand adminisztrátorát, Florentin Avramot, a strand helyettes adminisztrátorát és Sorin Floruţot, a strand egyik alkalmazottját.

felfuggesztett

Tegnap Bimbó-Szuhai Tibor (Képünkön. Jelenleg ő a nagyváradi állatkert ügyvezetője) az ítéletről a Reggeli Újságnak azt mondta: „Tragikus, ami történt, de nem érzem magam vétkesnek és felelősnek sem, ezért fellebbezni fogok. Nyilvánvalóan semmi közöm nincs az esethez” – fogalmazott. Kérdésünkre, hogy ez az ítélet mennyire befolyásolja a jelenlegi munkakörét, megjegyezte, hogy mivel egyelőre alapfokú bírósági döntés született, nem tud érdemben nyilatkozni erről, akárcsak arról sem, hogy a többiek fellebbeznek-e az ítélet ellen.

A gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősített vád nyomán született ítélet alapján a két év felfüggesztett börtönbüntetés mellett a vétkesnek talált öt személynek összesen 200 ezer eurónak megfelelő lejt és 4322 lejt kell kifizetne a gyászoló családnak morális és anyagi kártérítésként. Az ítélethozatal időpontjától tíz nap áll a rendelkezésükre megfellebbezni az alapfokú ítéletet.

Sükösd T. Krisztina