Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felelniünk kell!

Nem értem, nem értem! Az elmúlt 25 évben itt, Kelet-Európában is láthattuk, senki nem olyan szegény, hogy ne tudjon ígérni. Ha nem teljesítette, sebaj, jött egy másik, általunk demokratikusan megválasztott társaság, amelyik ellenzékből tökéletesen tudta, hol a hiba, miken kell változtatni és… maradt minden a régiben.

Ha egy-egy pillanatra változott is valami, csak annyi, hogy egy kormányrendelettel vissza lehessen csinálni az egészet. Tévedés ne essék, eddig értem, ha nem tűnik elfogadhatónak, akkor is. De hogy minden tevékenységi területen van olyan, hogy ki felel, megszabott határidőre, és azután a teljesítés hiánya esetén menthetetlenül jön a felelősségre vonás. De hogy éppen a legfelelősségteljesebb területen ne legyen ilyen, ez engem kegyetlenül meghalad! Pedig, milyen egyszerűnek tűnik! Ígértem, nem teljesítettem, felelek! Jogilag, anyagilag.

Szerintem, nem kellene egymást szidnunk, mert különbözően képzeljük el az életünket, hanem elérni egyszer már azt, hogy ami az egyszerű emberre érvényes, az legyen érvényes hazánk atyáira is.

Gábor Ferenc
Nagyszalonta