Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felavatták a KREK új székházát

Ünnepélyes körülmények között adták át tegnap a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) új székházát. A épület, melynek alapkövét 2014. október 24-én tették le a Sulyok István püspök nevét viselő utcában, 95 év után az első önálló székháza az egyházkerületnek.

Felavattak

Az ünneplők a váradújvárosi templomból vonultak az új székház udvarára, ahol Csűry István királyhágómelléki református püspök igehirdetése után egyházi és világi méltóságok köszöntötték az ünneplőket, majd az egyházkerület 95 éves történetét bemutató rövidfilmet láthatták az ünneplők.

Az új székház bejárata előtt kifeszített magyar nemzetiszínű szalagot Csűry István püspök és Varga Attila egyházkerületi főjegyző vágták át, majd a kerület esperesei felszentelték az új hajlékot. Az avató a Csillagocska Néptáncegyüttes műsorával és a KREK kántorkórusának szolgálatával zárult, majd Győri László debreceni szobrászművész kiállítását láthatták az egybegyűltek. A részletekre visszatérünk.

Fried Noémi Lujza