Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felavatták a hulladékgyűjtő központot

Tegnap délelőtt nyílt meg hivatalosan Nagyvárad első szelektív hulladékgyűjtő központja, amely olyan elhasznált javakat tárol és továbbít újrafelhasználás céljából, amelyektől a város lakossága környezetbarát módon szabadulhat meg.

Florin Gontariu, Florin Birta és Pálhegyi Zoltán

Florin Gontariu, Florin Birta és Pálhegyi Zoltán

A Thurzó Sándor utcán nyílt meg Nagyvárad első szelektív hulladékgyűjtő pontja, amelynek működéséről a megyeszékhely alpolgármestere, Florin Birta, valamint a városházával a projektben partnerként együttműködő RER Ecologic Service köztisztasági cég képviselői, Florin Gontariu technikai és Pálhegyi Zoltán gazdasági igazgatók beszéltek a helyszínen.

Florin Birta hangsúlyozta a beruházás jelentőségét, amely lehetővé teszi Nagyvárad lakossága számára, hogy anélkül adjanak túl háztartási hulladéknak minősülő elhasznált javaikon, hogy azért fizetniük kellene, és hogy ez a környezet megóvásával történik. A központ szabályzata szerint a nyári hónapokban 8 és 20 óra, a téli hónapokban pedig 9 és 17 óra között nyitva tartó szemétgyűjtő pont hétfőtől szombatig személyenként korlátlan mennyiségben vesz át újrahasznosítható hulladékot (papír, karton, műanyag, fém, fa, üveg, elektronikai készülékek, kerti hulladék), és korlátolt mennyiségben veszélyes vagy nem újrahasznosítható hulladékot (faltörmelék, bútorok, használt olaj, lejárt szavatosságú gyógyszerek, kisméretű elemek, neoncsövek, rovarirtó és festékes dobozok, stb.) A hulladék az újrahasznosítást megelőzően az ECO Bihor Zrt. által működtetett lerakatba kerül.

Az alpolgármester az elhangzottakhoz hozzátette, hogy az önkormányzat szeretne több hasonló pontot felállítani Nagyváradon, és hogy ez a projekt jelenti a város számára az első számú befektetést és annak megvalósítását abból a kitűzött 100 projektből, amelyekkel a jövő évi országos centenáriumi ünnepségre készül a helyi vezetőség.

Szamos Mariann