Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Felakasztotta magát egy rab Váradon

Egy fogva tartott öngyilkosságot követett el a hétfőről keddre virradó éjjelen a nagyváradi börtönben. A 29 éves férfi egy vastag cipőfűzővel akasztotta fel magát egy zuhanyzófülkében. Az elhunyt személy visszaeső bűnöző volt, akit tolvajlásért ítéltek el és nemrég szállítottak át a szatmári rendőrségről a nagyváradi börtönbe.

felakasztotta

„Az elhunyt férfit cellatársa találta meg felakasztva a zuhanyzófülkében, 2017 április 4-én, éjjel 1.40-kor. A rab azonnal értesítette a felvigyázó tisztet, aki helyben megkísérelte az újraélesztést” – mutatja a nagyváradi fegyintézet által kibocsátott közlemény. Az intézmény munkatársai mentőt hívtak és 1.55-től a SMURD szakemberei folytatták az újraélesztési kísérleteket, sikertelenül. A halál beálltát 2.30-kor állapították meg.

A fegyintézmény belső vizsgálatot indított az ügyben. A férfit nemrég szállították át Szatmárról a váradi börtönbe, ahol az úgynevezett karantén részlegen kapott ideiglenes helyet. Itt minden újonnan érkező rab 21 napot tölthet el, hogy megkönnyítse a beilleszkedését.

Megjegyzendő, hogy a tavalyi év végén egy másik, 28 éves szatmári származású fogva tartott is öngyilkosságot követett el a nagyváradi börtönben. Ő egy paplanhuzattal akasztotta fel magát, miután előzetes letartóztatásba került gyilkosságért.

Sz. G. T.