Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fel kell méretni az aszálykárokat

A földtulajdonosoknak kérvényezniük kell az önkormányzatnál, hogy mérjék fel a nyár folyamán keletkezett aszálykárokat – emlékeztet a Bihar Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság.

fel kell meretni

„Kérjük, hogy azok a földtulajdonosok, akiknek termésében kárt okozott az idei aszály, kérvényezzék a helyi önkormányzatoktól, amelyeknek fennhatósága alá tartoznak az érintett földterületek, hogy a helyi sürgősségi bizottság mérje fel a hosszú csapadékmentes idő okozta mezőgazdasági károkat. A bizottság által kibocsátott igazoló okirat ugyanis a későbbiekben elengedhetetlen lesz a kártérítési igényléshez, amellyel esetlegesen a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökséghez (APIA) fordulnak” – mutatja az intézmény által kibocsátott sajtóközlemény.

Az érdekelt személyek további információkért, illetve tanácsadásért fordulhatnak Mihai Gabriel Raţ mezőgazdasági mérnöktől, személyesen a Bihar Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság székhelyén, vagy a 0259/416-722-os telefonszámon.

Sz. G. T.