Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fél gőzzel is legyőzték a Rapidot a vízilabdázók

Hétfőn este és tegnap délelőtt játszotta le első bajnoki meccseit a címvédő Nagyváradi VSK-Digi vízilabdacsapata a román Szuperliga 2015–2016-os idényében. Mindkét találkozót a váradiak nyerték, az elsőt meggyőző, a másodikat kevésbé nagy különbséggel.

A hétvégi BL-meccsre tartalékolt a váradi bajnokcsapat

A hétvégi BL-meccsre tartalékolt a váradi bajnokcsapat

A mérkőzéseket a szeptember 19-ei nyitófordulóból napolták el, mivel a váradiak BL-selejtezőn vettek részt. Az első találkozót tízgólos különbséggel nyerték a hazaiak, akik tegnap már a hétvégi BL-meccsre tartalékoltak, így “csak” három góllal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. Kádár Kálmán, a VSK-Digi edzője mindkét meccsen főként a fiataloknak adott bizonyítási lehetőséget, ám a két találkozó lehetőséget kínált a taktikai elemek begyakorlására is. Szombat este a magyar bajnokság ezüstérmese, az OSC Újduba lesz a VSK-Digi ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. Az úgynevezett rájátszásban oda-vissza alapon mérkőznek meg egymással a csapatok, a párharcok győztesei felkerülnek a BL főtáblájára, a vesztesek pedig a második számú európai kupában, az Eurocupban folytatják.

Nagyváradi VSK-Digi–Bukaresti Rapid 18–8 (4–0, 4–2, 4–3, 6–3) és 13–10 (3–3, 5–4, 4–2, 1–1). A VSK-Digi összeállítása: Gojko Pijetlovics, Szabó Roland (5 gól az eső meccsen, a másodikon nem dobott gólt), Szabó István (3+2), Dusan Markovics, Mihnea Chioveanu, Alex Popoviciu (1+1), Ramiro Georgescu (1+2), Vojiszlav Ciupics (3+0), Andrei Creţu (az első meccsen eltiltás miatt nem játszhatott), Kováts Viktor (3+6), Mihnea Gheorghe (3+2), Bogdan Remeţ, Dorin Creţu (kapus). Edző: Kádár Kálmán.

Játékvezetők: Adrian Alexandrescu (Nagyvárad) és Mircea Mischian (Kolozsvár).

A Szuperliga második fordulójában lejátszott meccsek eredményei: Bukaresti Steaua–Aradi Amefa 22–4 és 18–2, Bukaresti Dinamo–Kolozsvári Poli 30–4 és 24–3, Brassói Sportul Corona–Bukaresti Rapid 14–5 és 20–6. Az elmúlt hétvégén a szintén váradi Körös SK lett volna a bajnokcsapat ellenfele, ám a mérkőzéseket későbbi időpontra halasztották, mivel a megyeszékhelyen nem volt meleg víz. A hétvégén bajnoki meccs helyett ismét BL-selejtezőt játszik a váradi együttes.