Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Feketeerdői falunap

Falunap volt az Élesdhez tartozó Feketeerdőn. szeptember 3-án, szombaton. A rendezvény programjában meghirdetett ökumenikus istentisztelet helyett az igehirdető szolgálatot Élesd református lelkésze, Dénes István Lukács, a Bihari Református Egyházmegye frissen megválasztott esperese végezte. A plébános esküvői szolgálat miatt nem tudott megjelenni.

Feketeerdoi 2

Az igehirdetés alapja a Lukács evangéliuma 24. részének 13–33. versei közötti igeszakasz volt. A lelkész arra buzdította az egybegyűlt híveket az ige alapján, hogy ahogy az emmausi tanítványok, mi is építsünk hidakat egymás felé, mert a találkozás megváltoztathatja életünket. Elmondta, hogy az idei falunap tökéletes alkalom a „hídépítésre”.

Feketeerdoi 1

Az istentisztelet után Florina Rus helyi általános iskolás tanuló fellépése következett, aki népszerű könnyűzenei dalokkal örvendeztette meg a közönséget. Az M.M. Pódium késése miatt megkezdődött az udvaron főtt gulyásleves kiosztása, majd az együttes érkeztével kezdetét vette az estig tartó mulatság.

A rendezvényen idősek, fiatalok, családok is részt vettek, és minden korosztály számára biztosítottak programokat: arcfestés volt gyermekeknek, operettelőadás, zenés mulatság az idősebbeknek.

Kiss Erzsébet Janka