Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fedél kerül a fejük fölé

Szeptember 13–23. között újabb négy lakást épít fel kisjövedelmű, nagyváradi családok számára a belényesi székhelyű Habitat for Humanity szervezet. A kilencnapos építkezésen a Celestica vállalat 200 önkéntese dolgozik.

Mint a társadalmi felelősségvállalás terén egyik legaktívabb helyi nagyvállalat, a Celestica immár hét éve működik együtt a szegények lakhatási körülményeinek biztosítására szakosodott Habitat for Humanity-vel. Ez alatt az idő alatt a vállalat 1 262 alkalmazottja dolgozott önkéntesként a Habitat építkezésein, és most, a Lakások egy biztos jövőért elnevezésű projekt keretében újabb kétszáz munkatárs nyújt segítő kezet négy rászoruló családnak.

fedel 1

Statisztikai szempontból a Celestica önkéntesei összesen 10 096 munkaórát töltöttek a jótékony célú építkezéseken, ami annyit tesz ki, mintha egyetlen alkalmazott napi 8 órás munkaprogrammal 3 év, 5 hónap és 12 napot dolgozott volna. A vállalat ugyanakkor a munkaerő biztosítása mellett anyagilag is támogatta 7 ház és 3 garzonlakás felépítését, illetve további 11 ház alapjainak lefektetését és 24 lakás kerítésének felállítását. „Negyedik éve önkénteskedek a Habitat projektjein, és mindig nagyon várom már, hogy beverhessek még egy szöget, lefesthessek még egy falat, vagy tetőcserepeket fektethessek le. Ez egyrészt azért jó, mert új dolgokat tanulhat az ember, amiket aztán gyakorlatban is kipróbál, másrészt pedig a munka öröme kétszeres, hiszen tudjuk, hogy rászorulókon segíthetünk ezáltal” – nyilatkozta Alex, a most zajló építkezés egyik önkéntese.

fede  2

Az elkövetkezendő kilenc napban az önkéntesek a kedvezményezett családokkal vállvetve rakodnak, falaznak, hőszigetelnek majd az építkezésen a Habitat építészeti szakembereinek felügyeletében. A négy épülő lakás egy tető alatt helyezkedik el. Egyenként 56 négyzetméteresek, és az emeleti részen két hálószobával, a földszinti részen pedig egy nappalival, egy konyhával és egy fürdőszobával rendelkeznek.

Sz. G. T.