Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Február 1-jétől elviszik a tilosban parkoló kocsikat

Mint arról már a Reggeli Újság beszámolt, február 1-jétől ismét elszállíttatják Nagyváradon a tilosban parkoló gépkocsikat. A megyeszékhelyen ma írják alá az önkormányzat, a helyi és a városi rendőrség képviselői a szükséges együttműködési megállapodást.

februartol 1

Az autókat az Academiei utcai őrzött telephelyre szállítják el. Az autót csak a felemelés, az elszállítás és tárolás díjának kifizetése után viheti el annak vezetője, akinek azt is igazolnia kell, hogy ő az autó tulajdonosa vagy jogosan használja azt.

Az autó elszállításáért 300 lejt kell fizetni, ehhez hozzáadódik az első 48 órában az óránkénti két lejes őrzési díj is. Amennyiben a tilosban parkoló autó sofőrje az elszállítás előtt megjelenik a helyszínen, akkor csak 150 lej büntetést kell kifizetnie. Az autó vezetőjének emellett felszámolnak négy büntetőpontot is a tilosban parkolásért, illetve még három büntetőpontot. Egy büntetőpont értéke a minimálbér tíz százaléka.

(fried)