Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Faültetési kampányt indított a PKE

A Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) tegnap délelőtt környezetvédelmi kampányt indított, amelynek első mozzanataként Pálfi József rektor elültetett egy gyümölcsfát az intézmény új épületének udvarán.

faultetesi kampanyt 1

A Partiumi Keresztény Egyetem környezetvédelmi kampányt indított el, amellyel év végéig két szakaszban szeretné felhívni a figyelmet a természet megóvásának fontosságára: tavasszal és ősszel, amikor majd újabb facsemetetét ültetnek majd el.

Az elkövetkező időszakban az egyetem önkéntesei, illetve az akciót koordináló tanárok egy része gyümölcsfákat ültetnek, igyekezvén népszerűsíteni a kampányt a Partiumban és az Érmelléken, lehetőséget biztosítva arra is, hogy az érdeklődők facsemetéket adományozzanak e célra. Ugyanennek a projektnek a keretében a tanításban használt papír újrahasznosításával kapcsolatban is hasznos információkhoz lehet hozzáférni elektronikus formában.

Kampányösztönzőként elindul ugyanakkor egy ösztöndíjprogram is „Csemete” névvel, amelyet „jó tanulmányi eredményeket elérő, ám szerény anyagi lehetőségekkel rendelkező hallgatónak ítélnek majd oda” – fogalmazott Pálfi József.

Szamos Mariann