Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Farsangozott a Szépkor

Számtalan kutatás igazolta, hogy az idős korhoz való hozzáállás alapvetően meghatározza a múló idő megélését, lelki és fizikai értelemben egyaránt. Akik pozitívan élték meg nyugdíjas éveik beköszöntét, azok egyrészt egészségesebbek, másrészt energikusabbak, vidámabbak maradnak. Nem a körülmények számítanak, hanem az, ahogyan a körülményekhez viszonyul az ember. Ha öregedésről van szó, a hozzáállás a legfontosabb.

Farsangozott a Szépkor

Farsangozott a Szépkor

Ha valamikor, akkor idős korban kifejezetten fontossá válnak az emberi kapcsolatok. Az elszigetelődésnek kizárólag negatív hatása van, ezért feltétlenül tenni kell ellene. Nem gondolta ezt másképpen az érmihályfalvi Szépkor Nyugdíjas Egyesület sem, amikor mintegy hat esztendeje összeverbuválódtak és elhatározták, alkotnak egy nagycsaládot. Azóta hagyományszerűen megtartanak minden jelentősebb évfordulót, kirándulnak, jótékonykodnak, besegítenek a városi rendezvényekben.

A vidám délutánon a tánc sem maradhatott el

A vidám délutánon a tánc sem maradhatott el

Ezúttal is gondoltak egyet, és máris kész volt a péntek délutáni program.

Egyesek pótszilveszternek, mások farsangi mulatságnak nevezték az alkalmat.

A vidám délutánon mintegy kilencven örökifjú nagymama, nagypapa és „betévedt” unoka örült egymásnak és szórakoztak a közösen rendezett műsoron, amire néhány idősebb Móka-tag is rásegített. A már hagyománnyá vált Szépkor-összejöveteleket legtöbbször önerőből hozza össze a tagság.

Ezúttal is batyus bálnak indult a találkozó, s talán azért is jó ez így, mert ilyenkor mindenki egymás süteményeit, hidegtál-étkeit kínálgathatja és dicsérgetheti, okkal. A nagyapák sem szeretnek alulmaradni, így előkerülnek a rég őrzött vagy újkeletű aromás pincenedűk, de nem hiányzik a jó szilvórium, sőt a pezsgő sem az asztalokról.

A tánc is be volt tervezve, a talpalávalót Boldog Gyuszi biztosította.

Sütő Éva