Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Farsangi Waldorf-bazár

Gyermekzsivajtól volt hangos szerdán délután a Friedrich Schiller Német Elméleti Líceum keretében működő Waldorf Óvoda Üteg (ma Călimăneştilor) utcai székhelye. Sokan érkeztek az évente megszervezendő farsangi bazárra. Egykori óvodások immár iskolásként látogattak vissza az óvónőjükhöz, de érkeztek olyan szülők is kicsinyeikkel, akik a következő tanévtől ide szeretnék majd beíratni csemetéiket.

farsangi (3)

Az események párhuzamosan több teremben zajlottak. Volt, ahol falatozni lehetett az otthonról hozott finomságokból, volt kézműves műhely, ahol a gyerekek zsírkrétával rajzolhattak, vagy fadarabkákra színes filcet ragasztva manókat fabrikálhattak. Asztali bábozással bemutatták Holle anyó meséjét, és tehetséges szülők, óvónők gitároztak, énekeltek kicsiknek és nagyoknak. Az egyik emeleti terem pedig farsangi vásárnak adott otthont. Ott különféle ajándéktárgyakat, kézműves munkákat, szappant, diót, mézet, könyveket, gyöngyből fűzött kiegészítőket lehetett vásárolni. Mint Faragó Emese óvónő hangsúlyozta, a részvevők az innen származó bevételnek a 10 százalékával támogatják az óvodát.

(sükösd)