Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Farsangi vigasság volt Püspökiben

Hajnalig tartó farsangi mulatságnak adott otthont szombaton a biharpüspöki Bocskai-ház. Közel 120-an, kicsik és nagyok szórakoztak együtt ezen az estén, melyet az MM Pódium Színház Kutyakaparó című farsangi zenés, komédiás öszszeállítása koronázott meg.

Jelenet a Kutyakaparó című előadásból

Jelenet a Kutyakaparó című előadásból

Pásztor Sándor biharpüspöki tanácsos, a nagyváradi önkormányzat RMDSZ-frakciójának vezetője köszöntötte a jelenlévőket, hangsúlyozva, hogy ez az esemény a farsangi programsorozatnak immár harmadik alkalma, ugyanis ezt az úgynevezett felnőttfarsangot az óvodások és az iskolások farsangja előzte meg. A jelen lévő gyerekeknek dudákat is hozott, majd kezdetét vette a mulatság. Először az MM Pódium Színház lépett fel bő másfél órás, jó hangulatú, színes műsorával, melyet Zilahi Lajos író és publicista, Nóti Károly író, újságíró, forgatókönyvíró, kabarészerző írásaira és Petőfi Sándor költeményeire építettek. Az előadás során a nagyérdemű jókat kacaghatott a vidám, főleg falusi témájú jeleneteken, csujogatókon, s a jeleneteket revüs énekekkel, nótákkal és a népköltészet gyöngyszemeivel gazdagították a fellépők: Molnár Júlia, Meleg Attila, Meleg Vilmos, Varkucs Róbert, Sajgó Bezgédi Norbert és Kúti Tímea.
Az előadást követően átrendezték a nézőteret, és a terített asztalokra jó bor, pálinka, üdítő és finom falatok kerültek. A batyus bulin Molnár Júlia és Kiss Csaba színművészek énekeltek, és zenekaruk muzsikája biztosította a talpalávalót.
(sükösd)