Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Farsangfarka-kabaré a Horváth János Társaság előadásában

A margittai Horváth János Társaság (HJT) színjátszó csoportja idén is bemutatta farsangi kabaréműsorát. Mivel a margittai művelődési ház még mindig felújítás alatt áll, a bemutatót Érszőlősön tartották, majd a hét végén a monospetri kulturális központ adott helyet a farsangbúcsúztató kabarénak, három alkalommal is.

Az előadások bevezetőjében Szőke Ferenc, a társaság elnöke üdvözölte a nagyérdeműt, megköszönve a több mint két évtizedes kitartó jelenlétet és bíztató tapsot, amellyel évről-évre lelkesítik a csoportot. Mint mondta, a teltház a garancia arra, hogy Margittán és környékén még sokáig igény lesz a HJT farsangi kabaréjára. Biztosíték erre, hogy vannak fiatal színjátszók, akik kedvelik ezt a műfajt, és folytatni fogják az elkezdett hagyományt, mondta Szőke.

Jelenet az előadásból

Jelenet az előadásból

Ezúttal két Rejtő Jenő-jelenetet (Apósom a vezér, Az élő halott), egy Nóti Károly-bohózatot (Gőzliba), valamint egy Koppányi Zsolt által összeállított vidám jelenetet mutattak be, de fellépett az elmaradhatatlan Horváth–Demeter duó is, a közönség nagy megelégedésére.

Vendégszereplők is voltak, ezúttal a margittai Smile Girls moderntánc együttest és a szalacsi–monospetri Juhász–Rácz duót láthatta-hallhatta a közönség.

Jelenet az előadásból

Jelenet az előadásból

Az előadások folyamán egy-egy perces néma csenddel adóztak a nemrég elhunyt Szebeni Barnának, aki 22 éven át tevékenyen vett részt a társaság életében és szórakoztatta a közönséget az általa megformált szerepekben.

A farsangfarka előadásokra eddig mintegy 1000 néző volt kíváncsi, de egyéb meghívások is szerepelnek a műsorpalettán, amelyeknek később fognak eleget tenni. Tótiban február 22-én, Berettyószéplakon pedig március 8-án lépnek fel, mindkét helyszínen 19 órai kezdettel. Az előadások díjmentesek. Minden szórakozni vágyót szeretettel vár a Horváth János Társaság.

S. É.