Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Fákat ültet az Erdészeti Igazgatóság

Idén tavasszal 420 hektárnyi területet rehabilitál a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatóság. Ennek nagy része természetes rehabilitációval zajlik majd, vagyis hagyják, hogy a növényzet regenerálja önmagát. 74,9 hektáron azonban fákat ültetnek, további 52,45 hektáron pedig újabb vonalakkal erősítik majd meg az előző években ültetett fiatal erdőket. A tevékenység a március 15.–április 15. között rendezendő Faültetés hónapja rendezvény keretében zajlik.

faultetes

Az Erdészeti Igazgatóság becslései szerint az elkövetkező hónapban 15 különböző fajtájú fából körülbelül 650 ezer példányt ültetnek majd el. Az intézmény emellett számos kirándulást és tematikus konferenciát is szervez ebben a hónapban, melyben aktuális erdővédelmi kérdésekről lesz szó. Az illetékesek közleménye szerint ugyanakkor nagyszabású erdőtisztítási akciókat is szerveznek, és információs táblákat helyeznek ki az igazgatóság felvigyázásában levő területeken.

Sz. G. T.