Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ezüstérmes lett Benea

Döntőbe került ám végül ezüstéremmel zárt a Nagyváradi VSK párbajtőrözője, Bianca Benea az országos bajnokságon. A Bukarestben megrendezett tornán egyéniben 49-en indultak a bajnoki cím megszerzéséért. Az első körben csoportokra osztva küzdöttek a versenyzők, ebben a szakaszban 11 győzelmet ért el a fiatal váradi vívó, aki egyszer hagyta csak el vesztesen a pástot. Az egyenes kieséses szakaszban négy ellenfelét legyőzve (15-7 Alexandra Ciociu ellen, 12-11 Teodora Coste ellen, 15-8 Andreea Hodogorea ellen és 15-12 Denisa Barosan ellen) került a döntőbe Bianca, ahol már nem bírt a marosvásárhelyi Schiler Zsuzsával, aki legyőzte őt és megszerezte az aranyérmet. A váradi párbajtőröző így is egy helyet javított tavalyi helyezésén, amikor harmadik lett az országos bajnokság döntőjében. Az idei fináléban további két versenyző képviselte a VSK-t, Andreea Tufan a 26. (tavaly nyolcadik volt) míg Handlery Anna 28. (tavaly hatodik lett) helyen zárt.

A csapatversenyben 12 klub szállt harcba az első helyért, a VSK végül az ötödik helyet szerezte meg, a bajnoki cím a Bukaresti Steaua birtokába került.

Benea és edzője, Nicolae Ille

Benea és edzője, Nicolae Ille