Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ezüstéremmel zárt a Körös SK csapata

Nem sikerült a bajnoki cím megszerzése a Nagyváradi Körös SK junior III-as korosztályú vízilabdacsapatának, amely második lett a döntőben.

Második helyen zárta a döntőt a váradi csapat

Második helyen zárta a döntőt a váradi csapat

A váradiak (edzők Eugen Băjenaru és id. Vekerdy László) egyforma pontszámmal várták a rivális Bukaresti Triumf elleni csatát, amely az aranyéremről döntött, de az első két negyedet követően ötgólos hátrányba kerültek (1–6), s bár a térfélcserét követően közelebb kerültek ellenfelükhöz (4–6), a fordítás nem sikerült, így a Triumf 9–6-os győzelmével bajnok lett. A különdíjakat is fővárosi játékosok kapták. A bajnokság végeredménye: 1. Bukaresti Triumf (28 pont), 2. Körös SK (23), 3. Bukaresti 1-es sz. Sportiskola (18), 4. Steaua (11), 5. Dinamo (7), 6. Kolozsvár (0). A Marosvásárhelyi Minimax nem jelent meg a döntő második tornáján, ezért eredményeit törölték.

A Körös SK tagjai: Darius Hulea, Horia Bărcan – kapusok; Patrick David, Szilágyi Erik, Belényesi Dávid, Horaţiu Ilisie, Birinyi Erik, Raul Marinescu, Darius Dimitrian, Nagy Péter, Tudor Barbur, Darian Luncan, Antonio Faragău, Koppány Ádám, Szalatyán Ádám.

Idén két aranyérem (junior I-es korosztály és a gyermekcsapatoknál), illetve két ezüstérem (junior II és junior III korosztályban) volt a Körös SK csapatainak mérlege a román bajnokságban.