Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ezt nehéz lesz ledolgozni

Ötgólos vereséget szenvedett a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzésén a német Waspo Hannover vendégeként, így nagyon nehéznek ígérkezik a jövő heti visszavágó.

Polo Hannover-VSK Digi utan

A Brémában szerda este lejátszott találkozón (a hannoveri uszoda felújítás alatt áll, ezért nem ott játszottak a csapatok) csak a nagyszünet után kezdett pólózni a román ezüstérmes váradi gárda, amely az első negyedben öt, a másodikban pedig négy gólt kapott, s csupán egyetlen találattal tudott „válaszolni”, így a félidőben 9–1 volt a Waspo javára. A térfélcserét követően valamelyest szépített az eredményen Kádár Kálmán együttese, amely végül öt góllal (12–7) maradt alul. Az adott körülmények között a jövő heti visszavágó nagyon keménynek ígérkezik, hiszen a VSK-nak hat góllal kell nyernie a továbbjutás megszerzéséhez. Ötgólos siker esetén ötméteresek döntenek majd a továbbjutásról.

 

Statisztika

Waspo Hannover – Nagyváradi VSK-Digi 12–7 (5–0, 4–2, 2–3, 1–2). A német csapat összeállítása: Kong, Szucsics – Coruszics 1, Bukowski, Ban, Brguljan 3, Radovics 2, Jokic, Winkelhorst 1, Szekulics 3, Estrany 2, Tkac, Winkler.

A VSK-Digi összeállítása: G. Pjetlovic, D. Creţu – M. Gheorghe 2, Negrean 1, Diaconu 2, Chioveanu, Prioteasa, Pavlovics, Aszanovics, A. Creţu 1, R. Georgescu, M. Costa 1, Remeş. Edző: Kádár Kálmán, segítője: Gheorghe Dunca. Játékvezetők: Jaume Teixido (spanyol), Nenad Peris (horvát). LEN megfigyelő: Gianni Lonzi (olasz). Emberelőnyös helyzetek: 12–7.

A BL plaf-offkör odavágóinak további eredményei: Primorje Rijeka (horvát)–ZF Eger 6–12, OSC Újbuda–Veronai SM 10–6, AN Brescia – Jadran Carine Herceg Novi 14–5. A visszavágókra november 9-én kerül sor. A győztesek a BL-csoportkörében, a vesztesek az Eurocup negyeddöntőjében folytatják.

 

Edző mérleg

„A hannoveri egy nagyon erős csapat, tíz idegenlégióssal a keretben. A találkozó előtt csak az ellenfél neve adhatott okot bizakodásra, a Waspo játékerejét látva ők az esélyesebbek a továbbjutásra. Sajnos a végén nem sikerült még többet faragni a hátrányból, mert hazai medencében könnyebben ledolgozhattunk volna egy 3–4 gólos hátrányt. Nehéz helyzetben vagyunk, de amíg esélyünk van a főtáblára kerülésre, küzdeni fogunk, nem adjuk fel” – értékelte az első meccset Kádár Kálmán, a VSK-Digie edzője.

 

Bajnoki meccsek

Ma 19 és holnap 10 órától a román Szuperligában játszik meccseket a VSK-Digi, amelynek ellenfele az Aradi Amefa lesz. A találkozókra a Ioan Alexandrescu Uszodában kerül sor. Párhuzamosan a régi fedett uszodában a Körös SK fogadja a bajnoki címvédő Bukaresti Steauát. Hogy hogyan lehetett egymásra szervezni a két találkozót, az rejtély, ugyanis eddig mindig egymás után játszottak a váradi csapatok, amikor hazai medencében volt bajnoki találkozójuk.