Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Évzáró összejövetel az érmihályfalvi polgári oldalon

Vasárnap délután közös fenyőfadíszítésen vettek részt az érmihályfalvi és az érsemjéni néppárt tagjai, ezúttal az Ovidiu vendéglő nagytermében. A családias hangulatú ünnepségen zene és jókedvű szervezők várták az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) helyi tagjait, szimpatizánsait, meghívottjait. A már hagyományosnak számító év végi családi és közösségformáló rendezvény, mintegy száz résztvevője forralt borral, vacsorával egybekötött ünnepi találkozóra, beszélgetésre gyűlt össze, melynek középpontjában elsősorban a gyermekek álltak, ugyanis fenyőállítás és díszítés, különböző gyerekfoglalkozások, mézeskalácsozás, ajándékozás is szerepelt a programpalettán.

evzaro 1

Míg a felnőttek szórakoztak, addig a terem egyik félreeső sarkában Jakó Jolán helybéli mézeskalács-készítő avatta be a kicsinyeket a mesterség rejtelmeibe. Még a kisfiúk se idegenkedtek a formázástól, gyúrták serényen a mutatós finomság alapanyagát, mígnem elkészültek a hagyományos formák, mindenki örömére, megelégedésére.

Az összejövetelen tombolát is lehetett vásárolni, sok értékes ajándék – mintegy 70 nyeremény – reményében. A karácsonyi tombolával édességet, bort, értékes könyvajándékokat, térképeket, elektronikai cikkeket lehetett nyerni. A Canon márkájú fényképezőgépet a Kecskés család vihette haza, de senki nem távozott üres kézzel. Akárcsak a korábbi években, ezúttal is minden gyerek kapott ajándékcsomagot.

S hogy ne csak a gyermekeknek jusson ki a jóból, a játékból, a felnőttek sem idegenkedtek semminemű mókától, amivel fokozni lehetett a jó hangulatot.

Az év végi közös ünneplés késő estébe hajlóan ért véget, egy jobb, sikeresebb esztendő reményében.

Az évzáró ünnepség alkalmával pedig az EMNT és az EMNP érmihályfalvi szervezete minden kedves szimpatizánsának Istentől megáldott karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kíván.

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtószolgálata