Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Évkezdés a szalontai EMNP-nél

Szombaton a koraesti órákban Balogh János nagyszalontai EMNP-elnök baráti megbeszélésre fogadta Tóth Mihályt, a néppárt árpádi szervezetének elnökét. A találkozást a párt szalontai, Kossuth utcai irodájában bonyolították le, ahol megjelent Csomortányi István, az EMNP Bihar megyei elnöke is.

Balogh János nyitó szavaiban hangsúlyozta, ez az év a választások éve is lesz, melyre fel kell készülniük, akcióik során mindenki figyelmét igyekeznek felhívni a becsületes megmérettetésre.

evkezdes

Csomortányi István szerint szintén fel kell készülni, mindent meg kell mozgatniuk, hogy bebizonyítsák, a szándékaink tisztességesek, világosak, mert csak úgy nyerhetnek. A megyei elnök egyebek mellett felhívta a figyelmet a magyarság elvándorlásának égető kérdéseire is. „Van probléma, van tennivaló bőven” – mondta Csomortányi, aki szerint ezek azok a súlyos gondok, amelyek megoldásért kiáltanak. Kitért az RMDSZ-szel való esetleges együttműködésre is, ez azonban csakis egyenlő partnerségi viszonyban és egymás elveinek kölcsönös tiszteletben tartásával képzelhető el.

A megbeszélés kötetlen baráti társalgással folytatódott, majd egy-egy adag bográcsos elfogyasztással zárták a találkozót.

Sára Péter