Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Éves közgyűlés a nagyváradi Máltánál

Az elmúlt hétvégén éves közgyűlését tartotta a Romániai Máltai Segélyszervezet nagyváradi kirendeltsége. Az eseményen, a tagok mellett részt vettek a kirendeltség gödöllői partnerszervezetének és a gödöllői helyi tanácsosi testület tagjai is, akik ezúttal sem érkeztek üres kézzel, hiszen a rendezvény keretében átadták a hegyközszentmiklósi küldöttségnek a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület adományát, a település gyermek-és közétkeztetésének beindítását segítendő konyhafelszerelési tárgyait.

A közgyűlésen Bruncsák Gyöngyi, a kirendeltség elnöke részletesen bemutatta a szervezet 2014-es tevékenységét és mindazon eseményeket, amelyeken a Málta tagok részt vettek és hatékonyan együtt működve más Máltai szervezetekkel, illetve további egyesületekkel a rászorulók javára tevékenykedtek.

eves 2

Ugyanakkor az elnök felhívta a jelenlévők figyelmét arra is, hogy a fiókszervezet kizárólag önkéntesekből áll, mindenki saját szabadidejét áldozza fel arra, hogy a köz érdekében tevékenykedjen. Ugyanakkor Bruncsák Gyöngyi megköszönte a szervezet támogatóinak: magán és jogi személyeknek az  elmúlt évben nyújtott anyagi támogatást, tekintettel arra, hogy semmilyen állami vagy helyi önkormányzati támogatásban nem részesül a szervezet és minden, a működéshez szükséges kiadás fedezéséhez kénytelenek saját erőforrásokkal boldogulni.

A 2015-ös tervekre vonatkozóan az elnök kijelentette, hogy idén is folytatni fogják a már megkezdett projekteket, illetve ez évben szándékában áll további civil és szociális területeken tevékenykedő szervezettel is szorosabb kapcsolatot kialakítani az esetleges együttműködés érdekében.

eves 1

A szervezet könyvelőjének, illetve a cenzorbizottság tagjának beszámolóját követően a Máltai Segélyszervezet Nagyváradi kirendeltségének a a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület, valamint a két város, Gödöllő és Nagyvárad együttműködésének jelképeként – Szervátiusz Jenő erdélyi szobrászművész 1956-ban készült alkotását – Bruncsák Gyöngyi adta át Sándorné Pálfalvy Beátának, a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület elnökének.

A közgyűlést követően a nagyváradi tagok egy csoportja és a gödöllői delegáció megkoszorúzta a Szacsvay Imre és Petőfi Sándor szobrát a közelgő nemzeti ünnep apropója kapcsán.

A nagyváradi Máltai segélyszervezet 2015-ben is várja mindazok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a szervezet tevékenységében, minden hónap első keddjén a Barátok temploma melletti székházban megtartandó gyűlésekre.

Petri Csilla